Vse, kar morate vedeti o strešnih transportnih sistemih

Hitro in enostavno do dodatnega shranjevalnega in transportnega prostora.

Ne glede na to kam se odpravljate, na kratek oddih na morje ali na smučanje v hribe, strešni transportni sistemi so odlična zamisel, kadar imate zapolnjen prtljažnik in potrebujete dodatni prostor za shranjevanje kovčkov, smuči ali koles.

Več prostora za vašo prtljago

• Strešni transportni sistemi vključujejo strešne prtljažnike in dodatke, s pomočjo katerih hitro in enostavno pridobite dodaten shranjevalni in transportni prostor.
• Preprosta uporaba in varno shranjevanje potrebščin omogočata brezskrbno potovanje tudi z večjo količino prtljage.

Kako izbrati strešni transportni sistem?

Vsi strešni transportni sistemi še zdaleč ne opravljajo svojo funkcijo enako dobro. Izberite trpežni strešni prtljažnik, ki je izdelan iz visokokakovostnih materialov, saj mora prenesti velike obremenitve in je pogosto izpostavljen zahtevnim vremenskim razmeram kot so dež, sneg ali zmrzal.


Pred nakupom in montažo obvezno preverite, kateri nosilec ali prtljažnik je primeren za vaše vozilo. Pri tem se posvetujte s strokovnimi svetovalci, ki vam bodo pomagali izbrati pravi transportni sistem glede na vaše potrebe in karakteristike vašega vozila.


Kako namestimo strešni prtljažnik?

• Še preden se lotite namestitve strešnih nosilcev je priporočljivo, da si vzamete čas in pozorno preberete navodila za montažo. Navodila vam bodo v pomoč pri hitrejši in pravilni namestitvi nosilcev, s tem pa tudi varni uporabi strešnih prtljažnikov ter dodatnih nosilcev za transport.

• Ko ste prebrali navodila in pridobili ključne informacije o izdelku, se lotite priprave za namestitev nosilcev. Temeljito očistite streho vozila in uporabite mazilo, da lažje nanesete vijake in ostale elemente.

Sledite korakom v navodilih in previdno pritrdite nosilce ter strešni prtljažnik.

• Po montiranju nujno preglejte in preverite pritrjenost strešnega prtljažnika in dodatnih delov. Med gibanjem vozila namreč na tovor delujejo večje sile, zato je ustrezna pritrditev elementov ključna, da med vožnjo ne izgubite prtljage. Bodite pozorni, da so vsi dodatki pritrjeni in pokriti tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence v cestnem prometu.

• Ne pozabite zakleniti prtljažnega prostora z odporno varnostno ključavnico.

 

Dodatni elementi strešnega transportnega sistema

Strešni transportni sistemi so zasnovani tako, da lahko na streho vozila poljubno pritrdite različne strešne nosilce, ki omogočajo prevoz različnega tipa tovora ali prtljage. Izbirate lahko med široko paleto nosilcev, kot so nosilci za kolesa, zimsko opremo, opremo za vodne športe ali drugo prtljago. Prtljago lahko hitro in preprosto shranite tudi v strešnem kovčku.

Uporabni nasveti

1. Bodite pozorni na težo naloženega tovora. Priporočljivo je, da upoštevate strešno obtežitev za vozilo, ki ga predpisuje proizvajalec vozila. Pomembna je zabeležena zgornja meja teže na strehi in teža dodatnih nosilcev.

2. Pazite na višino. Z uporabo strešnih nosilnih sistemov se spremenijo pogoji in način vožnje. Še posebej to velja pri vožnji čez mostove in na vetrnih območjih, kjer se zaradi višine vozila in vpliva bočnega vetra poveča zahtevnost voznih pogojev. Bodite pazljivi tudi pri vožnji v garažno hišo ali pod nizkimi ovirami. Največji izziv pri tem predstavlja prevoz koles na strehi.

3. Prilagodite hitrost in povečajte varnostno razdaljo. Vozilo z dodatnim tovorom na strehi je bolj občutljivo na zračni upor in bočni veter, to velja še posebej za prevoz koles na strehi. Ključnega pomena pri tem sta prilagojena hitrost vozila in večja varnostna razdalja med vašim vozilom in drugimi udeleženci v cestnem prometu. V primeru močnega zaviranja se namreč zaradi dodatne teže in višine tovora hitro spremeni stabilnost tako vozila kot tudi tovora.

Ne glede na to kam se odpravljate in koliko prtljage želite vzeti s seboj, strešni transportni sistemi so enostavna in uporabna zamisel za vsako potovanje.

Na pooblaščenih servisih za vozila znamke AUDI najdete široko paleto strešnih nosilcev in strešnih dodatkov za transport. Servisni svetovalci vam bodo s strokovnimi nasveti pomagali pri izbiri pravega strešnega transportnega sistema za vas.

Vsi imetniki kartice zvestobe AUDI Card izkoristite zimsko akcijo in si zagotovite strešne prtljažnike ter strešne dodatke za transport kar 20% ceneje. Zimska akcija velja od 31.1.2019 do 31.3.2019.

Še nimate svoje kartice zvestobe AUDI Card? Enostavno jo naročite in izkoristite številne ugodnosti, ki jo ponuja kartica zvestobe.

Prednosti pooblaščenega servisa

Z rednimi servisnimi pregledi na pooblaščenem servisu bo vaše vozilo znamke proizvajalca pravilno vzdrževano in bo imelo dolgo življenjsko dobo. Redni pregledi so izredno pomembni tudi za vašo varnost v prometu. Z rednim vzdrževanjem svojega vozila znamke proizvajalca v pooblaščenih servisih v skladu z načrtom vzdrževanja pa pridobite ...

Preberite več
25
Mar 2019
Varno v zavoje

Cestišče ne moremo spremeniti, lahko vam pa pregledamo zavore. V cestnem prometu se pogosto srečamo z nepredvidljivimi okoliščinami, zato je pomembno, da se lahko v vsaki situaciji zanesemo na zavore našega vozila. Bistveno je, da zavore delujejo brezhibno, saj s tem omogočajo varno vožnjo na vsaki poti. Zavore in zavorne obloge predstavljajo ...

Preberite več
25
Mar 2019
Jasen pogled, varna pot

Se spomnite kdaj ste na zadnje zamenjali brisalce? Strokovnjaki svetujejo, da se brisalci zamenjajo vsako leto oziroma tedaj, ko brisalci ne brišejo več dobro. Brisalci skrbijo za dobro in jasno vidljivost na cestišče in okolico, zato predstavljajo enega najpomembnejših elementov, ki omogočajo varno vožnjo. Večkratno brisanje in vremenske ...

Preberite več
20
Mar 2019
Pomlad in pnevmatike

O menjavi zimskih pnevmatik za letne je bilo že veliko zapisanega, zato smo za vas strnili ključne informacije. V čem se razlikujejo zimske in letne pnevmatike? V profilu pnevmatike. Za zimske pnevmatike velja, da je zakonsko določena globina profila 3 mm, za letne pnevmatike pa 1,6 mm.  Poleg tega imajo letne pnevmatike, za razliko od zimskih, posebne ...

Preberite več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Smernice za piškotke

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani (http://www.vednovredno.si/), kot tudi na spletnih straneh http://www.volkswagen-vednovredno.si/; http://www.audi-vednovredno.si/; http://www.seat-vednovredno.si/; http://www.skoda-vednovredno.si/ se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

1.Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani.

2.Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

   2.1.Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. 

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

   2.2.Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.
V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo
Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke

Opis piškotka: Google Analytics
Naloga: Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke. Zbrane podatke, ki so popolnoma anonimni, uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Čas hrambe: do 2 leti

Piškotke lahko lahko deaktivirate preko funkcije te spletne strani, ki jo najdete na vrhu tega besedila.

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

3. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•           Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja – Internetne možnosti – zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

•           Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite.

•           Google Chrome, glejte tukaj: (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite.

•           Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.

Stanje: [05/2018]

Upravljalec piškotkov

Porsche Slovenija